16 październik 2013r

Wycieczka 5 i 6-latków do Manufaktury Cukierków w Warszawie

Pszczółki i Motylki jako owady ciekawe świata wybrały się na wycieczkę do Warszawy i dotarły do Manufaktury Cukierków na Nowym Świecie. Dowiedzieliśmy się, że manufaktura to taka fabryka w której produkcja polega na pracy rękoma, bez użycia maszyn. Na naszych oczach panowie wykonali ogromnego cukierka ( 12 kg.), którego pokroili na małe kawałeczki, które ze smakiem zjedliśmy. Cukierki z Manufaktury smakują troszkę inaczej niż te ze sklepu, ponieważ wszystkie składniki dodawane do cukierków są naturalne, bez sztucznych konserwantów. I tak np. kolor czerwony daje sok z buraków, zielony z pokrzywy. Pani pokazała nam też jak robi się pyszne lizaki. Na koniec każdy dostał torebkę cukierków i lizaka. Na tak słodkie wycieczki możemy jeździć częściej.

 Barbara Kurek  

GALERIA