Jadłospis 14-18.09. Wyspiańskiego

 PONIEDZIAŁEK 14.09.2020

Śniadanie godz.8,30

Płatki kukurydziane na mleku  ,pieczywo ciemne z masłem ,twarożek ze szczypiorkiem ,jajko ,pomidor ,sałata ,sok. (gluten ,mleko ,jajko. ).

Obiad godz.12,00

Zupa barszcz biały z jajkiem ,kopytka z masłem  ,surówka z marchewki z jabłka, rzodkiewki ,kompot.(mleko ,gluten ,jajko ,seler .)

Podwieczorek godz.14,30

Mleko  ,ciasto drożdżowe ,arbuz .( mleko ,jajka )

 

WTOREK  15.09.2020

Śniadanie godz.8,30

Kasza  jaglana  na mleku ,pieczywo ciemne z masłem  ,szynka  ,sałata , rzodkiewki  , sok.(gluten  ,mleko).

 Obiad godz.12,00

Rosół z makaronem , kotlet polędwiczki z kurczaka, ziemniaki  , brokuły na ciepło , kompot.(mleko ,gluten ,jajko ,seler .)

Podwieczorek  godz.14,30

 Mleko , ciasto marchewkowe ,jabłko .(gluten ,mleko ) .

 

ŚRODA 16.09.2020

Śniadanie godz.8,30

Kasza manna  na mleku ,pieczywo mieszane z masłem , pasztet ,ogórek   ,sok..(mleko ,gluten)        

Obiad godz.12,00

Zupa zacierkowa, ziemniaki ,kotlet mielony ,buraczki zasmażane,owoc  ,kompot.(mleko ,gluten ,ryba ,seler.)

Podwieczorek  godz.14,30

Koktajl jogurtowo -bananowy, chrupki kukurydziane .(mleko, gluten) .

 

CZWARTEK 17.09.2020  

Śniadanie godz.8,30

Płatki owsiane  na mleku ,pieczywo mieszane z masłem, ser żółty ,papryka  , sok.(mleko ,jajka ,gluten).

Obiad godz.12,00

Zupa krem z dyni, kasza bulgur,pulpety rybne w sosie koperkowym ,surówka wiosenna ,kompot.(gluten, mleko ,seler).

Podwieczorek  godz.14,30

Kawa na mleku , chałka z masłem , jabłko .(mleko, gluten)

 

PIĄTEK 18.09.2020

śniadanie godz.8,30

Ryż  na mleku ,pieczywo mieszane z masłem ,szynka , sałata , ogórek zielony .sok . (gluten ,mleko).

Obiad godz.12,00

Zupa ogórkowa z koperkiem ,makaron ze  śmietaną i truskawkami  ,kompot .(gluten ,seler ,mleko ,jajka)

Podwieczorek godz.14,30

Herbata owocowa, pieczywo ciemne z masłem, jajko, sałata ,pomidor ,dżem.(gluten ,jajka ).