Jadłospis 16-20.11.2020 UL. WYSPIAŃSKIEGO
PONIEDZIAŁEK 16 .11. 2020
Śniadanie godz.8,30
Płatki kukurydziane na mleku ,pieczywo ciemne z masłem ,jajko ,pomidor ,twarożek z jabłkiem ,sok .(gluten ,mleko ,jajko . )
Obiad godz.12,00
KREM Z BROKUŁ Z NATKA PIETRUSZKI SPAGHETTI SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA Z JABŁKIEM
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI.
Podwieczorek godz.14,30
Kawa na mleku , jogurt , chrupki ,.(gluten ,mleko).
WTOREK 17. 11 .2020
Śniadanie godz.8,30
Makaron na mleku ,pieczywo ciemne z masłem ,szynka ,sałata ,ogórek ,sok.(gluten ,mleko).
Obiad godz.12,00
ZUPA KAPUŚNIAK Z NATKĄ PIETRUSZKI RYŻ PARABOLICZNY PIECZONE UDKO Z KURCZAKA MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA CIEPŁO, JABŁKO
KOMPOT TRUSKAWKOWY..(gluten, mleko ,seler).
Podwieczorek godz.14,30
Budyń polany truskawkami ,chrupki (gluten ,mleko ).
ŚRODA 18.11.2020
Śniadanie godz.8,30
Płatki owsiane na mleku ,pieczywo ciemne z masłem ,mozzarella ,pasta z jajek ze szczypiorkiem ,pomidor, sok.(mleko ,jajka ,gluten)
Obiad godz.12,00
ZUPA OGÓRKOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI KASZA JĘCZMIENNA PULPET W SOSIE POMIDOROWYM SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY KOMPOT WIELOOWOCOWY.
mleko gluten.)
Podwieczorek godz.14,30
Koktajl jogurtowo-owocowy ,chrupki .(gluten ,mleko).
CZWARTEK 19.11.2020
Śniadanie godz.8,30
Kasza jaglana na mleku ,pieczywo mieszane z masłem , ser żółty ,papryka ,dżem sok.(mleko ,gluten)
Obiad godz.12,00
ZUPA ZACIERKOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM RYBA SMAŻONA W SOSIE GRECKIM,MANDARYNKA KOMPOT WIŚNIOWY.
.(gluten, mleko ,seler).
Podwieczorek godz.14,30
Mleko , ciasto drożdżowe ,jabłko .(mleko gluten.)
PIĄTEK 20.11.2020
śniadanie godz.8,30
Ryż na mleku ,pieczywo mieszane z masłem ,szynka , sałata ,ogórek ,sok . (gluten ,mleko).
Obiad godz.12,00
ZUPA BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASKĄ I JAJKIEM KLUSKI LENIWE Z SEREM BIAŁYM I JOGURTEM TRUSKAWKOWYM .KOMPOT WIELOOWOCOWY
(gluten ,seler ,mleko ,jajka).
Podwieczorek godz.14,30Herbata owocowa , pieczywo mieszane z masłem i pastą z ryby ,pomidor . (gluten,ryba ,jajko).