Jadłospis 19-23.10.2020 ul. Wyspiańskiego

PONIEDZIAŁEK 19 .10. 2020
Śniadanie godz.8,30
Płatki kukurydziane na mleku ,pieczywo ciemne z masłem ,jajko ,pomidor ,twarożek z jabłkiem ,sok .(gluten ,mleko ,jajko . )
Obiad godz.12,00
Zupa krupnik z koperkiem. Ziemniaki z koperkiem, medaliony z indyka, surówka z pekińskiej kapusty,kompot wieloowocowy.
Podwieczorek godz.14,30
Kawa na mleku , jogurt , chrupki ,arbuz.(gluten ,mleko).
WTOREK 20. 10 .2020
Śniadanie godz.8,30
Makaron na mleku ,pieczywo ciemne z masłem ,szynka ,sałata ,ogórek ,sok.(gluten ,jajka ,mleko).
Obiad godz.12,00
Zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym, kasza bulgur,pulpety rybne w sosie koperkowym, surówka wiosenna, kompot wieloowocowy.(gluten, mleko ryba,seler).
Podwieczorek godz.14,30
Koktajl jogurtowo-owocowy ,chrupki. (gluten ,mleko ).
ŚRODA 21.10.2020
Śniadanie godz.8,30
Płatki owsiane na mleku ,pieczywo ciemne z masłem ,mozzarella ,pasta z jajek ze szczypiorkiem ,pomidor, sok.(mleko ,jajka ,gluten)
Obiad godz.12,00
Zupa solferino z natką spaghetti plasterki ogórka kwaszonego jabłko w cząstkach, kompot wieloowocowy(mleko gluten.)
Podwieczorek godz.14,30
Budyń polany truskawkami ,chrupki .(gluten ,mleko).
CZWARTEK 22.10.2020
Śniadanie godz.8,30
Kasza jaglana na mleku ,pieczywo mieszane z masłem , ser żółty ,papryka ,dżem sok.(mleko ,gluten)
Obiad godz.12,00
Zupa jarzynowa z natką, ziemniaki z koperkiem, bioderko z kurczaka z pieca bukiet warzyw na parze, pomidorki koktajlowe,kompot wieloowocowy .(gluten, mleko ,seler).
Podwieczorek godz.14,30
Mleko , ciasto drożdżowe ,jabłko .(mleko gluten.)
PIĄTEK 23.10.2020
śniadanie godz.8,30
Ryż na mleku ,pieczywo mieszane z masłem ,szynka , sałata ,ogórek ,sok . (gluten ,mleko).
Obiad godz.12,00
Zupa fasolowa z kiełbaską i natką.
Pierogi z serem białym i musem truskawkowym,.marchewka w słupki,kompot(gluten ,seler ,mleko ,jajka).
Podwieczorek godz.14,30
Herbata owocowa ,pieczywo ciemne z masłem ,jajko ,pomidor. (gluten ,jajko).