Jadłospis 30.11- 04.12.2020 UL. WYSPIAŃSKIEGO

PONIEDZIAŁEK  30 .11. 2020

Śniadanie godz.8,30

Płatki kukurydziane na mleku  ,pieczywo ciemne z masłem ,jajko ,pomidor ,twarożek z jabłkiem ,sok .(gluten ,mleko ,jajko . )

Obiad godz.12,00

ZUPA JARZYNOWA Z RYŻEM I NATKĄ PIETRUSZKI

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM KOTLET Z PIERSI KURCZAKA SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA

KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI.

Podwieczorek godz.14,30

Kawa na mleku , jogurt owocowy, chrupki ,.(gluten ,mleko).                                                                                                               

WTOREK 01. 12 .2020

Śniadanie godz.8,30

Makaron na mleku   ,pieczywo ciemne z masłem ,szynka  ,sałata ,ogórek,rzodkiewki ,sok.(gluten mleko).

 Obiad godz.12,00

ZUPA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z KOPERKIEM RYŻ PARABOLICZNY PIECZONE BIODERKO Z KURCZAKA SURÓWKA Z PEKIŃSKIEJ KAPUSTYKOMPOT TRUSKAWKOWY..(gluten, mleko ,seler).

Podwieczorek  godz.14,30

Budyń polany truskawkami ,ciastka (gluten ,mleko ).

ŚRODA 02.12,2020

Śniadanie godz.8,30

Płatki owsiane na mleku ,pieczywo ciemne z masłem ,mozzarella ,pasta z jajek ze szczypiorkiem ,pomidor,  sok.(mleko ,jajka ,gluten)

Obiad godz.12,00

ZUPA BARSZCZ CZERWONY ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM RYBA SMAŻONA MIRUNA SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ ,PAPRYKI I POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH KOMPOT WIELOOWOCOWY.mleko gluten.)

Podwieczorek  godz.14,30

Koktajl jogurtowo-bananowy ,wafle ryżowe z czekoladą .(gluten ,mleko).

CZWARTEK 03.12.2020  

Śniadanie godz.8,30

Kasza jaglana  na mleku ,pieczywo mieszane z masłem , ser żółty  ,papryka ,dżem   sok.(mleko ,gluten)

Obiad godz.12,00

ZUPA KOPERKOWA MAKARON ŚWIDERKI GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIAW SOSIE POMIDOROWYM, SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA  I JABŁKA KOMPOT WIELOOWOCOWY..(gluten, mleko ,seler).

Podwieczorek  godz.14,30

 Mleko , ciasto  drożdżowe ,mandarynka .(mleko gluten.)

PIĄTEK 04.12.2020 

śniadanie godz.8,30

Ryż  na mleku ,pieczywo mieszane z masłem ,szynka , sałata ,ogórek  ,sok . (gluten ,mleko).

Obiad godz.12,00

ZUPA GROCHOWA Z KIEŁBASKĄPIEROGI Z SEREM BIAŁYM I POLEWĄ JOGURTOWĄ NAPÓJ MALINOWY.

 (gluten ,seler ,mleko ,jajka).

Podwieczorek godz.14,30

Herbata owocowa , pieczywo mieszane z masłem i pastą z ryby ,pomidor .dżem (gluten,ryba